Temps actual i predicció pels propers dies/Current weather and weather forecast for next days

La situació meteorològica d’aquests darrers dies, i la previsió pels propers ve dominada per la presència d’una borrasca atlàntica situada entre les Illes Açores i la Península Ibèrica.

Rtavn061

A la seva part davantera, els vents de component sud provoquen que a les Illes hi arribi una massa d’aire africana, càlida, amb una temperatura a 850hPa  (uns 1500m d’alçada) d’uns 20ºC.

Rtavn062

Això es tradueix amb unes temperatures màximes clarament per damunt dels 30ºC a diversos indrets de les Illes. A més, aquesta situació és ideal per a l’aparició de la calitja, i segurament sou molts els que haureu notat que avui el cel té un aspecte blanquinós, que no és més que pols del Sàhara, que amb vent de component sud viatja fins a les nostres contrades. Aquest fet s’aprecia clarament a la imatge de satèl·lit, on, a més de la calitja, s’hi aprecia el front que a hores d’ara ja ha arribat a l’oest de la Península Ibèrica i hi està deixant precipitacions.

Sat

Que passarà els propers dies?

El mapa per dissabte migida preveu que el centre de la baixa s’hagi apropat un poc a la Península, i es trobi gairebé a tocar de Galicia.

Rtavn301

En quant a temperatures això es traduirà amb una lleugera baixada de les mateixes. Al apropar-se la borrasca, el front s’anirà apropant, i per tant, l’advecció càlida davantera també s’anirà desplaçant cap a l’est.Rtavn302

A més, l’humitat a capes mitjanes serà elevada, amb el que es preveu que tenguem bastants de niguls de tipus mitjà, que podrien deixar fins i tot alguna gotellada, que dissabte aniria acompanyada de fang.

Pel que fa a diumenge, l’aire fred en alçada s’aproparà un poc més, i sembla que sobretot fins diumenge a migdia seran probables alguns ruixats.

A low-pressure area is located between Azores and Iberian Peninsula. With this isobaric map in Balearic Islands (Mallorca, Menorca, Eivissa and Formentera) southern winds are blowing, and temperatures has risen, with 20ºC at 850hPa. Today, maximum temperatures will exceed 30ºC, due to a warm advection.

Rtavn061

Rtavn062

Moreover, dust from Sahara has arrived to Western Mediterranean as you can see in the Meteosat image.

Sat

During next days, the low-pressure area will move eastward, and the front will travel through Iberian Peninsula and Western Mediterranean. With this situation, on Saturday temperatures will fall some degrees Celsius, and some medium clouds are going to cover the sky. Maybe some showers will affect us and dust deposition is possible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s