Tendrem alguna tempesta severa?

A hores d’ara AEMET té activat per dilluns un avis groc per pluges intenses de fins a 25mm/hora i un altre avis groc per tempestes. Personalment veig dos moments de màxima probabilitat, la matinada de diumenge a dilluns i el migdia de dilluns.

20130825213000_avi_mna_ccaa64

A més d’aquest avis d’AEMET (organisme oficial) també hi ha actiu un avis d’Estofex, que el declaren de nivell 2, el que significa que hi ha més d’un 15% de probabilitats d’ocurrència de tempestes severes.

2013082706_201308251938_2_stormforecast.xml

 

 

 

Segons el model WRF-ARW de Lamma, aquesta és la predicció de pluja per demà migdia, amb un acumulat prou important de precipitació. pcp3hz1_web_10

 

Tot seguit adjunt alguns mapes més, amb diverses variables.

Aigua precipitable. És una mesura que integra tota la humitat disponible entre la superfície terrestre i el límit de la troposfera. Com es pot veure, entorn de les Illes hi ha valors prou elevats, el que significa que, en cas de donar-se precipitacions, aquestes podrien acumular quantitats importants

pwz1_web_9

 

CAPE. Es tracta de la mesura de l’energia potencial disponible per a convecció. Tot i que els valors no pareixin molt elevats entorn de les Illes, s’ha de dir que un valor per damunt de 1000J/Kg és un valor destacable.

 

capez1_web_9

 

LI (Lifted Index). Es tracta d’una mesura de la inestabilitat a capes mitjanes. Els valors negatius són els que indiquen la presència d’inestabilitat. CAPE i LI requereixen esser llegits de manera combinada.

 

lifz1_web_9

 

Total Totals: Es tracta d’un paràmetre convectiu calculat a partir de la combinació d’altres paràmetres. Únicament es “pinten” els valors per damunt de 50 perque són aquells que indiquen possibilitat de tempestes.

 

 

 

 

ttswz1_web_9

 

A més d’aquests paràmetres positius, també n’hi ha alguns que indiquen certa possibilitat de que es formi algun cap de fibló damunt la mar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s