… Sant Bernat l’apaga

Així acaba la dita tradicional “Santa Margalida l’encén i Sant Bernat l’apaga”, i és que es considera que la canícula, a les Illes, va de 20 de juliol a 20 d’agost. I és que normalment les grans calorades de l’any es donen dins aquest període, i les tempestes de finals d’estiu comencen a aparèixer per refrescar l’ambient.

Que passarà enguany? És impossible afirmar si tendrem grans calorades d’aquí a final d’estiu, les prediccions a llarg termini no tenen la fiabilitat ni resolució suficient com per poder respondre aquesta pregunta.

Ara bé, mirant les prediccions per aquesta setmana sembla que no tendrem grans calorades. De fet, no es preveuen temperatures més enllà de 32-33ºC, que sí que és calor, que sí que ens fa suar, però que no ens agobia i ens permet viure.

El motiu és que a partir de demà tendrem una entrada de vent de component nord, que mantendrà les temperatures un poc més baixes que aquests darrers dies, i tot i que pugui aportar algun nigul al cel, no sembla que haguem de tenir precipitacions.

Rtavn301

 

Font: http://www.wetterzentrale.de

Aquest vent de component nord, que bufarà amb cops de força 3 a 5 a les Illes, més intens com més al nord, provocarà també que la mar vagi una mica remoguda, cosa que es notarà sobretot al nord. Segons aquest model de predicció d’onatge, al nord de Menorca es preveuen onades superiors a 1,5m d’alçada a partir de demà migdia.

 

g1-36

Font: http://forecast.uoa.gr/wamindx.php?option=3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s