Va de trons!

Un petit tàlveg és el responsable del temps inestable d’aquestes dues darreres jornades. Ahir, dissabte 17 d’agost, varem tenir diverses tempestes que varen afectar a Mallorca durant l’horabaixa, deixant acumulats de 18mm a Algaida i 12mm a Alaró com a quantitats més destacables.

Per exemple, aquesta era una imatge de radar de les 16.30 hora local, on s’identifiquen clarament dos nuclis de precipitació. És una llàstima no tenir accés en diferit als echotop (que de manera grossera es poden interpretar com l’alçada del nigul), ja que arribaren a marcar valors molt alts, per damunt de 12km.

1430Pel que fa a l’activitat elèctrica, aquesta fou prou notable, tal i com cal esperar d’una tempesta de mitjans d’agost. A la següent imatge s’aprecien els llamps nigul-terra detectats per AEMET. (Nota: sembla haver-hi algun tipus de problema amb la localització de les descàrregues elèctriques que varen tenir lloc entre les 14h i les 16h, ja que les ubica a un indret que no es va veure afectat per cap tempesta en aquelles hores).

201308171600_r79g

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s