Tendrem aquesta setmana alguna pluja de fang?

Les prediccions d’aquests propers dies parlen d’una important baixa situada un poc a l’oest del Golf de Cadis, i que a la mediterrània occidental provocarà la formació d’una baixa secundària.

Rtavn421

Realment no són les condicions en superfície les responsables d’aquest fet, sinó la posició del Jet Stream Polar. La zona de la Mediterrània Occidental queda sota la influència de la branca ascendent del tàlveg del Jet Stream, indret propens a la formació de baixes secundàries. A la següent imatge s’observa un mapa de predicció per dimarts a les 00z a una alçada de 300hPa. L’escala de colors representa la intensitat del vent, i es pot veure com hi ha un tàlveg  molt marcat afectant la zona de les Canàries. Aprofit per dir que tot i no ser una situació extraordinària, no és cada any que es vegi el Jet Stream Polar baixant tant de latitud.

Rtavn4215

Amb aquesta situació atmosfèrica, la previsió de vent per dilluns i dimarts parla de vent de xaloc (sud-est) i migjorn (sud) en superfície i vent entre migjorn (sud) i llebeig (sud-oest) a capes mitjanes i altes de la troposfera. 

Aquest flux de component sud podria arrossegar aire africà cap a les nostres Illes, fet que podria provocar que les possibles precipitacions que ens afectin venguin acompanyades d’un poc de fang. De fet, així ho indica el model SKIRON de la universitat d’Atenes, a un mapa on l’escala de colors representa la deposició humida de pols, és a dir, el volum de pols que acompanyaria la “pluja de fang”fang_072

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s