Temporal marítim a la costa sud-oest de Mallorca. 19 i 20 de gener de 2013

El cap de setmana de 19 i 20 de gener de 2013 va passar per les Illes una baixa molt profunda, amb una pressió atmosfèrica que va arribar a baixar dels 985hPa, i que les prediccions indicaven que provocaria fortes ràfegues de vent i un bon temporal marítim.

A la següent animació es pot veure la predicció d’onatge previst pels dies 19 i 20 de gener. (sino veis l’animació podeu pitjar damunt el requadre que apareix)

anhs

Aquestes prediccions es varen complir bastant bé, i el termporal marítim va ser el més destacable d’aquell cap de setmana, sobretot a la costa del sud-oest de Mallorca. S’ha de tenir en compte que a l’alçada de l’onatge se li ha de sumar la marea ciclònica provocada per la baixa pressió atmosfèrica, que amb uns valors propers de 985hPa suposen una pujada del nivell de la mar d’uns 30cm respecte la pressió atmosfèrica estàndard considerada de 1013hPa.

Les dues primeres fotografies són de la zona des Molinar, on es pot veure com el temporal va afectar alguns indrets de la primera línia. Diumenge es podia observar com quedava bastanta d’arena acumulada. (l’autor: Dani Capó)

DaniCapo_Molinar_3

DaniCapo_Molinar_4

A les següents fotografies, fetes per Marçal Trias, es pot observar com el temporal va provocar alguns desperfectes a la zona de sa Colònia de Sant Jordi.

A la primera d’elles es pot observar com a la zona del far, el passeig sembla haver patit un desplaçament respecte la seva posició original.

GEDSC DIGITAL CAMERA

A la zona de devora l’hotel Sur Mallorca és on sembla que va fer més mal. La força de les ones va esbucar una paret, i la va arrossegar cap a l’interior. Segons algunes mesures preses a partir del que he pogut observar a altres fotografies sembla que en aquest indret l’aigua de la mar va entrar entorn a un centenar de metres.

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA

Per acabar, m’agradaria posar una altra fotografia, feta també pen Marçal, a la que es pot veure la desembocadura del torrent de Garonda, a s’Estanyol, amb bastanta d’aigua. A diferència de la darrera vegada que en vaig parlar, no es tracta d’aigua del torrent, sinó d’aigua de la mar

GEDSC DIGITAL CAMERA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s