El pont comença amb Sol, almanco al matí

T’aixeques, obris sa finestra i veus es Sol. Penses que avui no toca treballar, i a més, te n’adones que quasi ja no fa vent. Això podria ser una escena típica d’un treballador que faci pont, i  que a més s’aixequi prest.

En canvi, si t’aixeques a partir de migdia la situació sembla que canviarà una mica, ja que a mesura que avanci la jornada s’anirà incrementat la presència de niguls i, fins i tot, és probable que a partir de migdia caigui algun ruixat, que en principi seria feble.

Aquests ruixats sembla que serien més probables a Mallorca i a Menorca.

Pel que fa al vent avui gairebé no bufarà, excepte a Menorca i nord de Mallorca, on encara hi pot haver algun cop moderat de vent de component nord. Això provocarà que la mar encara vagi prou alterada cap aquells sectors i per això continua activada una alerta groga per mala mar.

De fet, sembla que el vent serà el responsable, juntament amb una lleugera inestabilitat, del creixement d’alguns niguls que podrien provocar aquests petits ruixats. Un dia vos vaig parlar de la convergència entre el vent de NNE (tramuntana-gregal) procedent del Golf de Lleó i el vent de NW (mestral) procedent de la vall de l’Ebre. Al punt on aquests dos vents conflueixen, és a dir, xoquen, es produeix un ascens forçat de l’aire superficial. I on es trobarà aquesta confluència a partir de migdia? Doncs bé damunt Mallorca. S’aprecia molt bé al següent mapa.

15tvs

I els propers dies?

Divendres: El vent bufarà fluix de llebeig i ponent, mentre que pel nord ens anirà entrant aire fred en alçada. Per tant, hem de parlar de la possible presència d’alguns niguls, sense descartar possibles ruixats al nord.

Dissabte: De nou vent de component nord, amb cops forts al nord de les Illes. Baixada de les temperatures i probabilitat elevada de ruixats, que per damunt els 1000-1100m podrien ser de neu. Aquells que volgueu anar d’excursió a la Serra anau-vos informant de la predicció, ja que la combinació de fort vent i possibilitat de nevades pot fer que la situació no sigui gaire agradable

Diumenge: Poc a poc el temps s’anirà estabilitzant, però encara amb vent de component nord que pot bufar amb algun cop fort, i també la possibilitat d’algun ruixat residual.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s