366 dies després… [M]

Tvmallorca_logo

Hi va haver un dia en què vaig ser home del temps d’una petita televisió insular, Televisió de Mallorca [M]. De fet, no va ser un dia, varen ser dos anys treballant al servei de meteorologia d’aquella casa, i uns 22 mesos treballant de cara al públic tant per la televisió com per la ràdio.

Però avui fa just un any, un any de 366 dies perquè el 2012 ha estat any de traspàs (bisiesto en castellà), que vaig fer la meva darrera intervenció a un mitjà de comunicació que poc després va desaparèixer de la nostra societat per una decissió que els polítics sempre han volgut justificar en la necessitat econòmica. Però no és de política del que vull parlar, sinó que vull fer un breu resum del que varen ser aquells mesos per jo.

Per un afeccionat a la meteorologia tal vegada no hi hagi més honor que poder explicar a la societat quin és el temps que està previst que faci els propers dies, i quan a més, aquest honor ve acompanyat d’una nòmina, és un privilegi que molt poca gent en aquesta vida té, treballar en allò que t’apassiona.

Les càmeres i jo mai ens vàrem dur gaire bé. Ja des d’un bon principi vaig tenir molts problemes per parlar amb tranquil·litat davant una càmara, sabent que allà on tu no veus ningú, almanco hi ha una televisió, la de la teva família, amb gent asseguda darrera esperant veure’t i sentir-te.

Tot i aquesta falta de feeling els directes tenien una màgia especial, i si a més, havia de parlar de la possibilitat de tempestes, els nirvis previs començaven moltes hores abans, quan la feina prèvia ens obligava a mirar un cop i un altre els distints models meteorològics, per intentar fer una predicció el més acertada possible.

Aquest objectiu no s’aconseguia sempre, però en predicció meteorològica ja es sap que el 100% d’encert no existeix. A més, equivocant-nos contribuim a un bé social, el de crear una víctima perfecte d’una conversa de bar en un dia frustrat per una pluja inesperada.

Però tot això es va acabar fa un any, quan després d’un procés que pareixia que no s’acabava mai, les emissions de [M] ja tenien data de caducitat. I no, no va ser un dia gaire fàcil, però avui continu parlant de meteorologia, i esper continuar-ho fent durant molt de temps.

Que és el que em fa més ràbia un any després? Probablement no haver tengut l’oportunitat de fer les meteos dels dies 4 i 5 de febrer de 2012, els dies de la gran nevada al ponent de Mallorca. A canvi, el 4 de febrer vaig pasturar quasi tot lo dia per Palma sota la neu.

Anuncis

Un pensament sobre “366 dies després… [M]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s