“Sa tempesta de Randa”. Molt més que una tempesta (18-11-12).

Si fa uns dies eren els torrents de Garonda i Cala Pi els que portaven una bona revinguda, ahir li va tocar en el torrent des Pèlag, també al terme de Llucmajor, però amb la diferència que en aquesta ocasió no va ser a la desembocadura on va provocar problemes, sinó prop de la seva capçalera, degut a unes importants plogudes que es varen produir entorn del Massis de Randa.

Serveixi com exemple la imatge de radar de les 15.10, on es veu una taca taronja per aquella zona que va continuar bastant estàtica durant una horeta.

Amb aquesta situació vaig sortir a fer una volta cap a Randa, on només hi vaig tirar una foto. No s’acaba d’apreciar bé, però hi havia una cascada d’aigua que pegava enmig des carril de la dreta de sa carretera.

A Porreres també hi va ploure amb força. Així estava sa rotonda de Porreres a Llucmajor (a sa part de Porreres). 

Després d’intentar anar cap a Felanitx i haver de recular (aquella carretera és horrible quan plou) vaig arribar a Vilafranca, on em vaig trobar amb es torrent de sa part baixa que ja anava quasi ple.

Avui dematí, després de rebre informacions que el torrent des Pèlag, al terme de Llucmajor, havia patit una revinguda, hem decidit anar a fer una volta amb un amic. Però partint de Porreres, als baixos de Montision, he pogut veure com encara hi quedava un poc de calabruix.

Però no només en quedava a Montision, sinó que a Son Pons (al terme de Llucmajor) també n’hi havia, i bastant. De fet, tenim es convenciment que a alguns racons n’hi ha per un parell de dies, ja que l’acumulació arriba a ser prou important, sobretot a la segona fotografia.

A totes les fotografies del calabruix es pot veure com aquest està molt brut, ja que va ser arrossegat i acumulat per l’aigua quan aquesta es desplaçava.

Arribant ja al Torrent des Pèlag, ens hem trobat bastantes de parets caigudes.

Encara que no s’observi massa bé, hi havia una paret que ha desaparegut gairebé per complet. He de comentar que en aquesta ocasió es tractava d’una paret encimentada, mentre que normalment entorn dels torrents es solen construir parets seques, ja que aquestes permeten que l’aigua es filtri i no arribi a exercir prou pressió per rebentar-la. De totes maneres, l’onada que va portar el torrent no ha respectat aquest fet, tot i que les parets seques no estaven tan malmeses com aquesta.

En aquesta darrera imatge es pot observar com s’aigua corria encara. Es xaragall que va obrir s’aigua és de primera categoria.

Realment el Torrent des Pèlag va portar una plena prou important, fet que hauria de fer reflexionar si l’estat d’aquest torrent és prou bo. En cas de no dur a terme cap actuació al respecte s’ha d’assumir que periòdicament aquesta part del terme municipal de Llucmajor patirà desperfectes a conseqüència de les torrentades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s