14 de novembre de 2012. Torrents de Cala Pi i Garonda

Durant la matinada i el matí del 14 de novembre les intenses precipitacions varen afectar a molts d’indrets del ponent de Mallorca, afectant de ple el terme de Llucmajor, amb precipitacions que al casc urbà varen oscil·lar entre els 99,6mm i els 77mm (veure meteoclimatic).

Al llarg del matí me varen arribar informacions que alguns torrents, com el de Garonda i el de Son Catlar, havien començat a córrer. Així que l’horabaixa no em vaig poder resistir i vaig anar a voltar per la zona. El resultat, vaig veure desembocar el Torrent de Cala Pí, el de Garonda (desemboca a s’Estanyol des Migjorn), a més de veure córrer al seu curs mitjà i alt el de Garonda i el de Son Durí (desemboca al Club Nàutic de Sa Ràpita), encara que aquest darrer no el vaig veure arribar a la mar, i no se si ho va arribar a fer o no.

En aquesta imatge es pot veure el torrent de Cala Pi a la seva desembocadura. L’aigua de tota la cala era de color marronós.

 

Però el color marronós sortia de la cala i permetia veure una imatge com aquesta, amb l’aigua del torrent que es diferenciava clarament de l’aigua de la mar pel seu color.

 

 

A les dues fotografies següents es veu el Torrent de Garonda com arriba a la mar a la zona de s’Estanyol. Per cert, escric això a 15 de novembre a les 17.33h, i m’acaben d’informar que el Torrent de Garonda encara porta aigua a la seva desembocadura.

 

 

Per acabar, una darrera fotografia del Torrent de Garonda, en aquest ocasió aigües amunt.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s