Alerta taronja per pluges de fins a 130mm en 12 hores

Demà, a partir de les 12 del migdia, totes les Illes es troben en alerta taronja per pluges que poden acumular fins a 130mm en un període de 12 hores. A més, el vent també podrà arribar a 90km/h.

Per tant, ens trobam davant una predicció que, amb tots els respectes i sense desitjar cap desperfecte ni mal personal, em té profundament emocionat. I per demostrar que no vull mal a ningú aquí va el meu granet d’arena informatiu. La predicció més específica a un nou article que penjaré en breu.

Ahir ja explicava que la responsable d’aquest canvi de temps seria una baixa formada al Nord d’Àfrica que anirà guanyant latitud durant la jornada de demà, i que sembla que a partir de migdia és quan ens afectarà més de ple. Bé, a hores d’ara ja començam a notar la seva presència amb un vent que anirà incrementant la seva força i ja avui vespre podrà bufar amb cops forts.

Per tant, vull insistir amb la necessitat d’actuar amb prudència davant la possibilitat que es produeixin fenòmens adversos molt importants. I sí, parl de possibilitat, perquè en predicció meteorològica resulta impossible parlar amb un 100% de confiança (qui ho faci vos estar enganant. I no, no vos altereu, o hi ha cap economista que vos pugui garantir al 100% que farà l’economia?) En aquest cas, AEMET dóna entre un 40% i 70% de probabilitat que es produeixin les pluges tan intenses que pronostica. Tenint en compte la poca freqüència d’aparició de pluges d’aquesta intensitat, el fet que un dia presenti probabilitats tan elevades ens ha de fer estar alerta.

Com estar alerta? L’aigua ens ho posa massa fàcil, des que comença a caure del nigul va per avall sense aturar, i quan toca terra, continua cercant els llocs enclotats, ja sigui per acumular-s’hi o per córrer formant un torrent. Per tant, ja ho sabeu, alerta a zones enclotades i a pas de torrents.

Les prediccions parlen de fortes pluges, si fa no fa ens movem cada dia per indrets que coneixem, el que fa que més o manco coneguem les zones enclotades i la majoria dels torrents. Diria molt poc a favor nostre, com a individus i com a societat, actuar amb temeritat a consciència, quan és tan senzill actuar amb prudència.

I que dir del vent? Tots sabem que el fort vent a vegades esqueixa branques d’arbres, o fa caure alguns objectes. Vents de 90km/h en principi no haurien de provocar majors conseqüències.

Per tant, demà horabaixa i vespre toca fer vida normal però amb un mínim de prudència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s