Baixada important de temperatures diumenge

Fa dos dies parlàvem de la possibilitat d’una important entrada freda per diumenge, i poc a poc sembla que es va confirmant aquest fet.

El pas d’una àrea de baixes pressions afavorirà l’entrada de vents de component nord, que arrossegaran l’aire fred de latituds més elevades. A més, la posició de la baixa sembla que afavorirà que les temperatures a 850hPa baixin significativament, passant dels 10ºC de demà a unes temperatures entorn dels 0ºC per diumenge, o fins i tot lleugerament negatives.

A més, també s’ha de tenir en compte l’alçada dels 850hPa, que si en condicions anticiclòniques es troben per damunt els 1500m d’alçada, sembla que per diumenge pot arribar a baixar fins als 1400m, degut a l’àrea de baixes pressions que hi haurà situada al nord de les Illes.

La combinació d’ambdós factors provocarà que la baixada de temperatures pugui ser significativa, i segurament haurem de parlar d’una baixada general d’entorn a 7-8ºC, que puntualment podria ser més important.

Que passarà amb les precipitacions?

Avui divendres hem tengut ruixats inconnexos, encara que puntualment han estat intensos. Per demà, dissabte, sembla que les pluges poden caure amb certa intensitat, i de fet AEMET ha activat avisos a Mallorca i Menorca tant per pluges de fins a 20mm en una hora com per tempestes.

Diumenge sembla que podríem tenir alguns ruixats residuals, sobretot cap al nord de Mallorca i Menorca. En cas de produir-se algun ruixat a la part central de la Serra de Tramuntana no podem descartar que caiguin les primeres flòbies de neu de la temporada als cims de les muntanyes més elevades.

I el vent i la mar?

Però aquest temporal també vendrà acompanyat d’una bona ventada, que alterarà, i molt, la situació marítima. Avui ha bufat vent de llebeig, i demà girarà cap al nord, amb estones de mestral i altres de gregal amb cops forts, que seran el que provocaran un bon temporal marítim a la mar.

De fet, tant dissabte com diumenge hi haurà activades també alertes referents a l’estat complicat de la mar.

NOTA: Podeu consultar els avisos a http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna&k=bal

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s