El cap de fibló de ses Tosses

Després d’enterar-me que hi havia hagut un cap de fibló a Lluc, la curiositat em va impulsar a fer-hi una visita amb un company. Tant divendres com dissabte hi tornàrem amb membres del grup d’investigació en climatologia, hidrologia i riscs naturals de la UIB i,  a part de visitar Lluc, ens endinsàrem dins el Clot d’Albarca per visitar les possessions de Ses Tosses i Son Colom, sens dubte les zones més afectades pel fenomen.

Les dues primeres fotografies són de les cases de Ses Tosses, on es pot veure com la teulada va patir greus desperfectes. Malauradament, aquestes cases també varen patir importants destrosses a l’interior, amb la caiguda d’algunes parets. Tot això com a resultes del pas d’un cap de fibló.

Sincerament, després de visitar tota la zona afectada puc dir que aquesta possessió és la més afectada, sense dubte.

A la següent fotografia es pot veure una alzina al refugi de ca n’Amer

La quarta imatge és una alzina caiguda a l’entorn de Lluc, concretament a la barrera on comença el camí que condueix al camp de futbol.

En aquesta darrera fotografia es pot veure part de la teulada de la zona de Lluc, que també es troba bastant afectada.

Tenc algunes fotografies més, però consider que aquestes són prou representatives per entendre la importància d’aquest cap de fibló.

Per cert, davant el debat que sempre existeix entre cap de fibló i esclafit. Després de visitar la zona es va arribar a la conclusió que cap de fibló en va existir com a mínim 1. Si se’n va produir més d’un, si la seva categoria era superior a 1 i si també hi havia esclafit associat són preguntes que s’hauran de respondre una vegada processades les dades que es varen agafar al camp, però que segurament tendran una resposta positiva.

Esper d’aquí una temporada poder fer una altra petita entrada en aquest blog explicant les conclusions a les que s’arribin.

Un pensament sobre “El cap de fibló de ses Tosses

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s