Tendrem tempesta avui? És probable que sí.

Ahir migdia va créixer una ennigulada a l’interior de Mallorca que va donar lloc a un ruixat breu però intens a alguns indrets, i segons AEMET es varen acumular fins a 6,5mm a Porreres com a quantitat més significativa. De totes maneres, estic a l’espera de conèixer les dades d’un pluviòmetre ubicat entre Porreres i Vilafranca que segurament també va recollir precipitació d’aquesta tempesta.

Perquè començ parlant de la situació d’ahir? doncs perquè la tempesta d’ahir va créixer degut al forçament que suposa la convergència d’embat a l’interior de Mallorca. És a dir, quan el vent de NE que entra per la badia d’Alcúdia es troba amb el vent de SW que entra per la badia de Palma i la de Campos deim que hi ha una convergència d’embat, ja que aquests dos vents xoquen entre sí. Quina és la conseqüència? doncs que aquest aire no té altre remei que començar a pujar, i donat que és un vent més humit en ocasions sol donar lloc a alguns niguls baixos, que en dies comptats (quan hi ha condicions de lleugera inestabilitat), com ahir, s’acaben desenvolupant abastament com per generar una tempesta.

Durant la jornada d’avui les condicions sembla que són encara més òptimes que ahir perquè es repeteixi aquest procés, però avui la major probabilitat es troba al nord de Mallorca, ja que és on sembla que es produirà la convergència.

Si avui acaba precipitant es compliran 11 dies consecutius amb precipitació a algun indret de Mallorca. La llàstima és que de moment no hi ha hagut cap pluja general.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s