Medicane sí o no?

A l’anterior tema vaig comentar que de formar-se el Medicane el més probable era que ho fes dimarts a migdia al tros de Mediterrani que hi ha entre les illes de Còrsega-Sardenya i la Península Itàlica.

A hores d’ara, el sistema de baixes pressions ja ha sobrepassat la illa de Sardenya i poc a poc es comença a endinsar dins la mar de nou. A mesura que es vagi allunyant de les illes, les possibilitats d’organització de la convecció entorn al nucli s’aniran incrementant.

Es pot apreciar en aquestes dues imatges (extretes de Sat24), on la primera és una imatge de satèl·lit del continent europeu, on s’observa una àrea recargolada entre Còrsega i Itàlia, quedant els niguls que afecten les Illes Balears desenganxats d’aquesta circulació principal.

A la segona imatge s’observa amb més detall la zona, on es pot veure com la major activitat es concentra a una àrea molt ben definida, on hi ha gran quantitat de nuclis convectius. 

Què passarà a partir d’ara? per acabar tenint un Medicane tota aquesta convecció que hi ha entorn a la baixa s’hauria d’organitzar de tal manera que envolti de manera completa l’ull, i el sistema de baixes pressions hauria de tenir tendència a ensenyar una forma més circular que no pas el·líptica.

Hi ha possibilitats que passi? Segons apareix al darrer informe de Keraunos, això pot passar en qualsevol moment. De fet, al final de l’informe diuen el següent, (cita directa):

“Il convient à présent de surveiller l’évolution de la situation durant la journée, un medicane pouvant se former à tout moment.”

Serà qüestió d’anar-ho seguint, ja que els models no s’acaben de posar d’acord al respecte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s