Dimecres hi ha possibilitat de tempesta

Amb les pluges d’avui hi ha molts indrets de Mallorca que ja acumulen 6 dies consecutius amb pluja enregistrada, tot i que les quantitats a la majoria d’indrets no són molt destacables.

D’aquí poques hores comença dimecres, i hi ha bastantes possibilitats d’arribar als 7 dies consecutius. Amb restes d’aire fred en alçada, i temperatures que pujaran un poc es poden donar les condicions idònies perquè creixi alguna tempesta a l’interior de Mallorca, originada per la convergència d’embat. Almanco així ho preveuen alguns models, i també l’AEMET, que a la seva predicció oficial parla de niguls d’evolució diürna.

En principi sembla que les possibilitats que es produeixi són elevades. El més complicat es sabre exactament quins indrets afectaria. Sembla que Mallorca és la illa on és més probable, i l’interior la zona més procliu.

Tot seguit adjunt dos mapes de vent, un de l’Hirlam i l’altre de MM5 de meteocat, on es pot veure la convergència de vents que es produirà a l’interior de Mallorca.

 

 

Amb aquests dos mapes sembla que la convergència tendria tendència a formar-se una mica cap al sud. Per tant, crec que de formar-se la tempesta, la zona més procliu està compresa entre els municipis de Santa Eugènia, Algaida, Llucmajor, Campos, Porreres, Montuïri, Felanitx, Manacor.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s