Dimecres en alerta per calor. Dijous i divendres en alerta per pluges i tempestes.

Me pos a escriure i falten tot just 24 hores perquè s’activi l’alerta per tempestes i pluges de fins a 25mm en una hora, alerta que a hores d’ara està activada entre les 17h de dijous i les 06 de divendres a Mallorca i Pitiüses, mentre que a Menorca es desactiva a les 00h de divendres. Amb aquesta previsió esperançadora mir defora,  veig el cel ben estirat, i la calor em recorda que avui encara estam amb alerta per temperatures de fins a 36ºC a l’interior de Mallorca, però això canviarà.

Aquest canvi sobtat de temps, que a part de les possibles pluges provocarà una baixada notable de les temperatures vendrà provocat per l’arribada d’un front fred, que ens començarà a enviar vent de component nord, que pot arribar a cops moderats durant la jornada de divendres, el que a més, provocarà una alteració notable de l’estat de la mar cap a les costes del nord de les illes.

Fa dos dies parlava de la formació d’una possible DANA, ahir ja comentava que alguns models intuïen la formació d’una baixa en superfície, i avui pareix que es confirma aquesta darrera possibilitat. Per tant, al llarg de les properes jornades resultarà més adient parlar de borrasca i no pas de DANA. Ara bé, haurem de continuar seguint aquesta possibilitat de cara a les jornades de diumenge dilluns, però ja hi haurà temps de parlar-ne.

De moment hem de parlar d’aquesta línia frontal que apareix representada a la següent imatge, on també es pot veure la canalització de vents de component nord, que es produeix a l’est de la zona anticiclònica. Això ens assegura una baixada de temperatures més que significativa, que podria deixar màximes per davall dels 25ºC a partir de la jornada de divendres.

Però que passarà amb les pluges? Aquest sempre és el fenomen més mal de preveure, i en aquesta ocasió no és una excepció. Que estiguem en alerta no significa que plogui arreu de les Illes, o fins i tot podria arribar a passar allò tan trist que totes les tempestes descarreguen damunt la mar i a terra tan sols arriben 4 gotes.

De moment sembla probable que algunes tempestes toquin terra, tot i que sí que sembla que les més intenses es generarien dins la mar, preferentment al NW de la illa de Mallorca, degut a una zona de convergència de vent que hi haurà en aquell indret, per després desplaçar-se cap al sud i sembla que podrien afectar les Pitiüses i el ponent de Mallorca.

Sembla que les pluges desapareixerien a partir de mitjan dematí de divendres, per donar-nos algunes hores de treva, perquè la situació que quedarà després és molt incerta.

Amb aquesta previsió ja som uns quants que començam a tenir la curolla de passar la matinada de dijous a divendres intentant fer alguna fotografia d’algun llamp. Si aconseguim el nostre objectiu de ben segur que en veureu algunes mostres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s